Terugblik 2016


Nog een paar uur en dan sluiten we het jaar 2016 af.

Met het nieuwe jaar voor de deur willen we graag nog even terugblikken op het afgelopen jaar.

2016 was voor ons de start van onze Alpe d’HuZes missie.

 

Met de corso markt (4de zondag in september) trapten we af. We verkochten onder andere tulpenbollen, zelfgemaakte koekjes, zelfgemaakte armbandjes en broodplankjes. Het werd een groot succes.

De corso was hèt feest van Sebastiaan en dat was tijdens de markt in elke vezel voelbaar. Herinneringen werden opgehaald, er werd gelachen en soms viel er een traan.

Sebastiaan; onze zoon, broer, neef en zwager, gestorven op 34 jarige leeftijd aan melanoomkanker.

Dit is waarom we de berg op willen, dit is waarom we Team Berggeit vormen, dit is waarom we de Alpe d’Huez willen beklimmen, dit is waarom we zoveel mogelijk geld willen ophalen; zodat niemand meer hoeft te sterven aan kanker.

De Corso markt bracht ons een beetje dichter bij ons doel van €12500,-.

 

Na de succesvolle aftrap werd er ook achter de schermen hard gewerkt. De aanvragen voor armbandjes liepen op, er werden drie belangrijke shirtsponsors binnengehaald, de tulpenbollen bleven als warme broodjes over de toonbank gaan en door alle bewoners van twee appartementencomplexen werden dagelijks lege statiegeld flessen ingeleverd.

 

In oktober hielden we een benefiet middag in Cafe Beentjes. Onder begeleiding van een band werd het een sfeervol samen zijn voor jong en oud. Waar de volwassenen genoten van een hapje en een drankje, speelden de kinderen op het springkussen. Vrienden van Sebastiaan werkten hard achter de bar. Ontzettend blij waren we met de vele donaties die deze avond zijn gedaan.

 

Oktober was de maand waarin de Bike motion beurs plaatsvond. Dè beurs voor ons als fietsliefhebbers. We keken verlekkerd naar de prachtige racefietsen en mountainbikes. Maar hoe mooi de fietsen ook waren, het was niet waar we voor kwamen. Het was de dag van de inschrijving. Vanaf 21 oktober waren we officieel team berggeit. Het werd een mooi symbolisch moment, om bij de stand van de Alpe d’HuZes op de beurs de inschrijving te voltooien.

 

In november kreeg de moeder van Manon te horen dat ze dikke darm kanker heeft, gelukkig een gunstige prognose. Het maakte eens te meer duidelijk hoe belangrijk onze Alpe d’HuZes missie is.

 

Eind november vond de deelnemersdag van de Alpe d’HuZes plaats. We pasten onze kledingsetjes die we tijdens de beklimming van de berg zullen dragen.

deze dag was voelbaar dat het niet alleen om een sportieve prestatie gaat of het binnen halen van geld. Het gaat vooral om de saamhorigheid, het samen vechten tegen kanker, het samen delen van verdriet en kracht putten uit alle verhalen van verlies en overleven.

 

De maand december brak aan. Er bleven donaties binnenkomen maar ook werd er fysiek getraind voor het beklimmen van de Alpe d’HuZes. Conditie en kracht werden opgebouwd. Op de fiets, de tacx, de hardloop- en wandelschoen.

 

In december vond ook de kerstmarkt plaats, in de Niedorphal. We verkochten heerlijke erwtensoep, zelfgebakken kerstkoekjes en tulpenbollen. Tevens werd er weer gedoneerd aan ons prachtige doel.

 

We willen iedereen bedanken die ons in 2016 hebben gevolgd en gesponsord.

We kijken uit naar 2017, er staan weer mooie nieuwe acties op de agenda en we zullen verder gaan met onze trainingen om vervolgens op 1 juni de berg te gaan beklimmen.

 

Tussenstand:     € 4826,00

 

Groetjes Team Berggeit,                                                                                     

Piet, Nienke, Eva, Anne en Manon